Set proSilver to Fixed Width

Tips & Tricks to use on your phpBB3 Forum.
User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Oct 24, 2008 2:19 pm

This tutorial shows how to change phpBB 3 proSilver style to fixed width.

To change width you'll have to edit only few lines in css.

Open common.css, find this:

Code: Select all

 #wrap {  
 padding: 0 20px;  
min-width: 650px;  
}  
and replace with this:

Code: Select all

#wrap {  
padding: 0 20px;  
min-width: 650px;  
width: 800px;  
margin: 0 auto;  
}  
Next open tweaks.css and delete this code:

Code: Select all

* html #search-box {  
margin-right: 35px;  
}  
Refresh your theme and templates in admin.

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 12:34 pm

Sorry to tell you that it does not work at all.
I have had coompleted all the indicated steps but the forum is 100% width page large as the original was.
I think that this so called MOD that can be found all over the net is a kind of fake or does not fit
to phpBB v.3.04.
I will pay you if you konow a real working trick, of course, but I cannot donate for nothing.
Kind regards.
Nedu.

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 1:34 pm

Have you purged the theme cache?

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 2:50 pm

LDM wrote:Have you purged the theme cache?
NOOOP!
I did not!
I do not know how to do it! :grin:

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 2:59 pm

Now I found it.
In Admin cPanel I refreshed the theme cache.
The result:
The same appearence.
So, something is wrong in... [not in Denmark] but in your scripts, I think or, it is possible that
the script is OK but the usage explanations are wrong or incmplete.
And with the same explanations, bit by bit is reproduced in all... Google.
It seems to me that nobody was curious to test it after published it or better, before :grin:

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 3:02 pm

There is a saying in England " A Workman should never blame his tools " ;)

I will test this myself as it looks right to me.

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 3:07 pm

See.. User error, it works fine ;)
fixedprosilver.jpg
Double check your css edit, save, upload the file and refresh theme cache for prosilver.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 3:16 pm

I got it.
How much do I have to pay and send me an URL for Paypal payment.
If it sounds to be a... domestic price i will pay even it will not work only
with those changes published here.
I have completed them step by step for 5 hours.
So, I assume that I am not dislexic and I still can count the digits I am writing.
Waiting for your price.
And in this case, I consider that the real tool is the brain not those lousy code lines :lol:
Anyway, I found much more intersting things here and I assume that my Paypal will bleed a lot... :blackeye:

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 3:32 pm

Not sure I really understand you there nedu.

Advice/help/downloads, etc are all free on this site. Donating is not compulsory obviously but anything donated is appreciated and is put to server charges for the site.

The text on my sig only reflects my own time I spend waway from this forum within working hours where doing jobs on forums is indeed charged.

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 3:46 pm

Nothing hidden in my proposal.
I intend to pay you if you can explain me how to do some changes on my forum.
Is this possible?
It is simpe to understand my proposal, I think.
But I want to see some results on my phpBB3.04 version.
http://www.romsdc.ro/forum
So farr, nothing was working.
I intend to have fixed width [950px]
I intend to have that nice feature with bigger image on click in an over-layer as in your forum.
And that's all... Folks... :D
For now...

Regards.
nedu

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 3:59 pm

Download the attachment, unzip it, upload the files via ftp to your root/styles/prosilver/theme folder.

Go to ACP- Styles - Themes - Refresh Cache on prosilver.

Remember, Donating is not compulsory but if you want to send a donation in, the link is HERE :good:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 4:13 pm

I completed all the steps.
Just take a look here, there is no change. The width is 100%.
Nothing to do. So farr. I hope that will be better next time.
I deleted the cache, I refreshed the cache, I have done everything, I have pushed all the buttons there :grin:
but no way to change something.
What else to do?

www.romsdc.ro/forum

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 4:26 pm

It is at 950px as you had mentioned, did you want it smaller than that.

User avatar
nedu
Forum Member
Forum Member
Posts: 14
Joined: Fri Feb 06, 2009 12:15 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by nedu » Fri Feb 06, 2009 4:41 pm

LDM wrote:It is at 950px as you had mentioned, did you want it smaller than that.
OK
Now it is working fine.
I am wondering how to have the same feature like on your forum to click on a small thumbnail and to
have that black overlayer with a bigger image.
At the matter fact, I like your style :yahoo:
As you can see I used that link to paypal...
When it will be necessary I will use it again :hello:

just one
nedu

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm

Re: Set proSilver to Fixed Width

Post by LDM » Fri Feb 06, 2009 4:52 pm

The image attachment mod you mention is 'Highslide Image Attachment' Mod for phpBB. I would find the link for it, but phpBB is down still after the hack on their phpList script. I don't recall the authors site that put the Highslide mod together.

Post Reply