Set proSilver to Fixed Width

Tips & Tricks to use on your phpBB3 Forum.
jas_is_0n_fire
Forum Member
Forum Member
Posts: 3
Joined: Wed Nov 04, 2009 4:31 pm
Your Forum/Website URL: http://www.forum.bdrockz.com

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby jas_is_0n_fire » Sat Nov 07, 2009 2:57 am

CREATIVE SHARE THANX A LOT

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider to support the site.


a-friend
Forum Member
Forum Member
Posts: 8
Joined: Sun Nov 08, 2009 9:48 am
Your Forum/Website URL: http://

Re: Set proSilver to Fixed Width - HELP!

Postby a-friend » Sun Nov 08, 2009 9:52 am

Please help, i have a theme running based on prosilver but this mod doesn't work on it

the theme is green grass

ANY HELP would be greatly appreciated

Thanks

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am
Your Forum/Website URL: http://phpbbmexico.com

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby cisco007 » Sun Nov 08, 2009 8:58 pm

have you edited and reuploaded the correct files, refreshed template, and purged cache in ACP?
Image
Image

a-friend
Forum Member
Forum Member
Posts: 8
Joined: Sun Nov 08, 2009 9:48 am
Your Forum/Website URL: http://

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby a-friend » Sun Nov 08, 2009 9:32 pm

Hi

Thats not quite the issue, i can get the table to change size but there are other elements that don't resize with that.

I can't put a link sadly due to my newness but if you google Fradley Forum you should find it

I will continue to fiddle but any ideas very welcome

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider to support the site.


User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm
Your Forum/Website URL: http://
Location: UK
Contact:

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby LDM » Sun Nov 08, 2009 9:47 pm

Found you and think found the issue in your css main blocks. Change the width. Upload and refresh theme.

Code: Select all

/* Main blocks

---------------------------------------- */

#wrap {

   padding: 0 20px;

   min-width: 650px;

   width: 850px;

   margin: 0 auto; } 
Image

Image

a-friend
Forum Member
Forum Member
Posts: 8
Joined: Sun Nov 08, 2009 9:48 am
Your Forum/Website URL: http://

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby a-friend » Sun Nov 08, 2009 10:09 pm

Tried that, if i change the 850px to anything the main tables grow and shrink as i ask them to, but there must be something else controling the background (bit with the grass)

Here is a section of the common.css that is labeled as if it could be important

Code: Select all

/* Round cornered boxes and backgrounds
---------------------------------------- */
.headerbar {
   background: #ebebeb none repeat-x 0 0;
   color: #FFFFFF;
   margin-bottom: 4px;
   padding: 0 5px;
}

.navbar {
   background-color: #ebebeb;
   padding: 0 10px;
}

.forabg {
   background: #b1b1b1 none repeat-x 0 0;
   margin-bottom: 4px;
   padding: 0 5px;
   clear: both;
}

.forumbg {
   background: #ebebeb none repeat-x 0 0;
   margin-bottom: 4px;
   padding: 0 5px;
   clear: both;
}

.panel {
   margin-bottom: 4px;
   padding: 0 10px;
   background-color: #f3f3f3;
   color: #3f3f3f;
}

.post {
   padding: 0 10px;
   margin-bottom: 4px;
   background-repeat: no-repeat;
   background-position: 100% 0;
}

.post:target .content {
   color: #000000;
}

.post:target h3 a {
   color: #000000;
}

.bg1   { background-color: #f7f7f7;}
.bg2   { background-color: #f2f2f2; }
.bg3   { background-color: #ebebeb; }

.rowbg {
   margin: 5px 5px 2px 5px;
}

.ucprowbg {
   background-color: #e2e2e2;
}

.fieldsbg {
   /*border: 1px #DBDEE2 solid;*/
   background-color: #eaeaea;
}

span.corners-top, span.corners-bottom, span.corners-top span, span.corners-bottom span {
   font-size: 1px;
   line-height: 1px;
   display: block;
   height: 5px;
   background-repeat: no-repeat;
}

span.corners-top {
   background-image: none;
   background-position: 0 0;
   margin: 0 -5px;
}

span.corners-top span {
   background-image: none;
   background-position: 100% 0;
}

span.corners-bottom {
   background-image: none;
   background-position: 0 100%;
   margin: 0 -5px;
   clear: both;
}

span.corners-bottom span {
   background-image: none;
   background-position: 100% 100%;
}

.headbg span.corners-bottom {
   margin-bottom: -1px;
}

.post span.corners-top, .post span.corners-bottom, .panel span.corners-top, .panel span.corners-bottom, .navbar span.corners-top, .navbar span.corners-bottom {
   margin: 0 -10px;
}

.rules span.corners-top {
   margin: 0 -10px 5px -10px;
}

.rules span.corners-bottom {
   margin: 5px -10px 0 -10px;
}

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm
Your Forum/Website URL: http://
Location: UK
Contact:

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby LDM » Sun Nov 08, 2009 10:16 pm

Well this is your background bit with the grass but that will resize depending on the main part http://www.fradleyforum.com/styles/Gree ... _round.jpg

What happens if you drop the main blocks to say 780px, could you take a screen?
Image

Image

a-friend
Forum Member
Forum Member
Posts: 8
Joined: Sun Nov 08, 2009 9:48 am
Your Forum/Website URL: http://

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby a-friend » Sun Nov 08, 2009 10:44 pm

Hi

Sadly they are not related... if i move it to 780px the main forum.. header and all resive

however the background remains the same width, and i have tried editing the grass graphic but as it repeats it makes no diff

Thanks for looking... its beyond me!

User avatar
LDM
Site Admin
Site Admin
Posts: 1794
Joined: Thu May 29, 2008 6:51 pm
Your Forum/Website URL: http://
Location: UK
Contact:

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby LDM » Sun Nov 08, 2009 10:48 pm

Ah so you are trying to change the background width as opposed to making the main block size fit it currently?
Image

Image

a-friend
Forum Member
Forum Member
Posts: 8
Joined: Sun Nov 08, 2009 9:48 am
Your Forum/Website URL: http://

Re: Set proSilver to Fixed Width

Postby a-friend » Sun Nov 08, 2009 10:55 pm

Hi, sorry if i didn't explain it well... basically i now have the forum at 850px which fits all screens and allows me to put a banner on the site (my goal with this)

However... that background doesn't resize with this edit and i have no idea where to look for the value that makes it resize. I thought it might be margins but which one

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider to support the site.



Return to “PhpBB3 Tips & Tricks”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests