Some Page Troubles

General topics relating to phpBB3 to be posted in here.
User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Some Page Troubles

Post by shadowslight » Wed May 30, 2012 1:08 am

Hello Everyone!

I was looking to make a page for my forum, and I knew that I had to make a php file and the corresponding html file.

the link to the page can be found at http://soothingchaos.com/forum/aboutus.php

To my surprise it worked, but I have a small issue in the header I get the following Error code on the

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4670: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/aboutus.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4672: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/aboutus.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4673: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/aboutus.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4674: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/aboutus.php:1)
Now i had looked at includes.php, and I see where its talking about sending the header again, would it be a simple matter of deleting those lines? Or should eliminate the

Code: Select all

<------INCLUDE OVERALL HEADER.html------>
from the html document?

It seems like its complaining of calling up the header twice so I thought I would ask just to be sure

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Wed May 30, 2012 2:08 pm

Well just an update here... i had got it worked out. i backed up a copy of includes.php then erased the lines that were causing the error. after i did this the page worked as intended!

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Wed May 30, 2012 5:05 pm

i just went to the custom page and i still see the error in the header so the files have not been fixed! can you post the code you used for the aboutus.php and aboutus.html files? post them in a code box!
and there sholdn't be any include file edits in the functions.php, that code should actually be:

Code: Select all

<!-- INCLUDE overall_header.html -->
the error is actually an error in the aboutus.php file, and it also depends on what text editor you used to create the page!

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Fri Jun 01, 2012 1:53 am

hey cisco, can you screen shot this for me? its not showing on my side :?

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Fri Jun 01, 2012 2:25 am


User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Fri Jun 01, 2012 9:05 am

hm the error message has a different file listed.


just out of curiosity, what browser were you using?

and thankyou very much for that shot. on my side im not getting those errors

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Fri Jun 01, 2012 5:41 pm

firefox, but you still haven't said what text editor you are using, most likely you have a space at the beginning and/or at the end of the aboutus.php page!

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Sat Jun 02, 2012 3:58 am

cisco007 wrote:firefox, but you still haven't said what text editor you are using, most likely you have a space at the beginning and/or at the end of the aboutus.php page!

im using firefox as well. but i dont get the error! :o

but here is the coding in the aboutus.php page.... done in notepad

Code: Select all

<?php
    define('IN_PHPBB', true);
    $phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
    $phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
    include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

    // Start session management
    $user->session_begin();
    $auth->acl($user->data);
    $user->setup('viewtopic');

    page_header('About Us');

    $template->set_filenames(array(
        'body' => 'aboutus_body.html',
    ));

    make_jumpbox(append_sid("{$phpbb_root_path}viewforum.$phpEx"));
    page_footer();
    ?>
EDIT: also i noticed with the error you brought up, that its a different error registering. the original was /includes/functions.php, yours is includes/sessions.php which i cant bloody well figure out why its doing that.

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Sat Jun 02, 2012 4:05 am

which notepad are you using? the one from windows? the errors might look like from two different files, but it's from the about us php page. make sure there are no spaces before the

Code: Select all

<?php
or before the

Code: Select all

?>
and if you are using the windows notepad, DO NOT USE that one search for and use notepad++
:good:

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Wed Jun 06, 2012 12:43 am

so...

"define ('IN_PHPBB') should be next to <?php

?

and it was the notepad that came with the computer

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Wed Jun 06, 2012 1:20 am

no the code is fine, but don't use that notepad, use the notepad++ i mentioned in the previous post, the reason the error is because windows' notepad doesn't save the files with BOM, and they need to so just use the text editor i told you about!

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Tue Jun 26, 2012 1:32 am

Well it turned out i had 3 white spaces at the very beginning of the page in aboutus.php i got it fixed now it works as planned :D

User avatar
cisco007
Staff
Staff
Posts: 501
Joined: Tue Oct 07, 2008 3:44 am

Re: Some Page Troubles

Post by cisco007 » Tue Jun 26, 2012 2:15 am

wow, took a while! glad you got working!

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Tue Jun 26, 2012 4:23 pm

thanks man. I didn't even realize i had the spaces in there. A fellow coder pointed it out lol

User avatar
shadowslight
Forum Member
Forum Member
Posts: 35
Joined: Mon May 07, 2012 12:20 am

Re: Some Page Troubles

Post by shadowslight » Thu Jun 28, 2012 1:28 am

ok forgive the double post here. but Click here to see my new page,

my only concern is that the font size is so small...

i was looking to improve it...make it a little bigger.

Below is the html i used

Code: Select all

  <!-- INCLUDE overall_header.html -->

    <br clear="all" />

    <table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1">
       <tr>
          <td class="cat" colspan="2"><h2>About Us</h2></td>
       </tr>
       <tr>
          <td class="row1" width="100%"><p class="genmed"> We were founded in 2009, by Shadow to bring you the best general discussions forum on the Internet! <br />
             
             We promise to do the following:
             <ul>
                <li>Provide new content</li>
                <li>Provide a friendly atmosphere</li>
                <li>Provide an environment where you can have fun!</li>
                <li>Keep them internet trolls at bay</li>
                <li>Listen and give advice if you want it</li>
             </ul><br /></font></p></td>
       </tr>
       </table>

    <!-- INCLUDE jumpbox.html -->
    <!-- INCLUDE overall_footer.html -->
I tried adding a font size tag after <p class>

do i change the size in the paragraph tab?

Post Reply